Przestrzeń do spożywania posiłków przez pracowników w naszej firmie
Od małej do dużej firmy znajdziemy przestrzeń, w której każdy pracownik może przez kilka chwil odpocząć i spożyć posiłek. Zaprojektujmy wygodne i funkcjonalne miejsce dla pracowników do spożywania posiłków i wspólnej interakcji. O tym dzisiaj w artykule.
Wygodne krzesła i stoły
Zacznijmy od podstawowego wyposażenia naszej strefy w wygodne krzesła i stoły dopasowane do odpowiedniej ilości osób zatrudnionych w naszej organizacji. Postawmy tutaj na wygodę i funkcjonalność oraz przede wszystkim jakość wybranych mebli, mają nam służyć przez dłuższy czas, dodatkowo będą często eksploatowane przez wszystkich pracowników. Zadbajmy także o odpowiednie usytuowanie miejsca do przyrządzania posiłków (z odpowiednią klimatyzacją i przepływem powietrza) oraz o niezbędny sprzęt, dzięki któremu zatrudnione osoby będą mogły np. podgrzać swoje przyniesione z domu lub zakupione w trakcie pracy posiłki. W wielu firmach możemy także spotkać firmy cateringowe, które codziennie oferują wiele gotowych dań z dowozem do biura. Funkcjonalność tego pomieszczenia powinna być tak zaprojektowana, aby wiele osób w jednym czasie mogło z niego korzystać. Wyposażenie w odpowiednią ilość mebli oraz sprzętu AGD (mikrofalówki, ekspresy do kawy, czajniki elektryczne) będzie zatem bardzo istotne i powinno zostać dobrze przemyślane, aby niczego nikomu nie zabrakło podczas korzystania ze wspólnej strefy.
Klimat pomieszczenia ma znaczenie
Miejsce do spożywania posiłków to także istotne miejsce integracyjne, w którym wielu pracowników spędza swoją przerwę i wolny czas w pracy, odpowiedni design i przytulne wnętrze z pewnością pomogą zwiększyć poczucie relaksu i odpoczynku wśród zatrudnionych. Interesująco i niebanalnie zaprojektowane miejsce, będzie także atutem naszej przestrzeni biurowej.
Tematycznie możemy tutaj nawiązać do wystroju biura lub stworzyć nowe pomieszczenie według własnego pomysłu lub wizji i doświadczenia profesjonalnego projektanta.
Archiwum
- 2024
- 2023
- 2022
- 2021
- 2020
- 2019